Känner ni för att träna individuellt? - Hör av er så försöker vi fixa det.

Ring för mer information: 070-2282183 eller maila.

   Den 7 Oktober deltog jag med Enya i ett A-Prov arrangerat på Bognäs/Roskilde av Dansk Retrieverklubb. Det var ett mycket välarrangerat prov, som genomfördes som en trampjakt i både skog och tuviga strandängar. Domare var Anders Carlsson (Sverige) och Erling Skotner (Norge), och de dömde förtjänstfullt de 21 startande.
   Enya genomförde ett bra prov, och vi avgick med segern, CACIT och ett Danskt Certifikat. Ytterligare fyra hundar fick Excellent, bland annat Birspool Blackbill of Lakedown som fördes av Birgitta Staflund-Wiberg.

>>Se mer information och resultat här< <
>>För bilder, klicka här<<Vi deltog med ett lag i 2008 års International Working Test (IWT) som organiserades av Österrikiska Retriverklubben i Seefeld, Tyrolen. Det var en väl arrangerad tävling, med många fina stationer som erbjöd lagen rejäla utmaningar. Domare var Mr John Drury, Mr Jim Gale, Mr Phil Parkins, Mr Keith Bedford och Mr Phil Allen - alla från Storbritannien.
Laget bestod av Birgitta med Sea-Croft Enya, Fredrik Lindström med Justlike Prince Edward och Tomas Söderström med Hillus Drake.
Laget kom på en hedrande 7e placering, av totalt 33 startande lag. För mer information och övriga lags resultat se Ö.R.C.s hemsida (länk nedan).

>>Se mer information och resultat här< <


Årets Englandsresa hade lagts upp med sikte på att starta Sea-Croft Enya i Novice stake Field Trials. Den 2:a november 2007 fick vi möjlighet att delta i ett prov arrangerat av Tyne Tees & Tweed Field Trial Association på Beaufort Estate, Hexham (i Nordöstra England). Domare var Mr W Ferguson (panel A), Mrs A Usher, Mr P Wood och Mr S Hore.
Vädret var vackert och varmt trots kraftig blåst. Jakten bedrevs som walk-up, och såväl fågel (fasan, rapphöna, beckasin) som pälsvilt (kanin) fälldes. Vegetationen bestod mest av mycket högt (ibland mer än 1,5m) och tätt gräs och vidsträckta ormbunksbestånd, som gjorde det svårt för hundarna att markera. Terrängen var dessutom genombruten av många, höga stenmurar som hundarna måste ta sig över.
Provet pågick från ca. kl. 8 till 15, och vid provets slut hade domarna endast två hundar kvar att placera. Domarna tyckte att Enya hade gjort ett mycket gediget och effektivt arbete, vilket till slut gav henne segern.
Placeringen som Field Trial Winner i England är utan tvekan en väldigt fin prestation som glädjande nog kan läggas till Enyas meriter lagom innan hon ska löpa och paras med Hillus Drake "Scotty".

>>Se fotografi här<<


För att förverkliga en dröm och få en möjlighet att träna under de bästa förhållandena, reste jag och min syster Ing-Marie med våra hundar till Skottland.
Under en intensiv vecka fick vi nöjet att träna hundar och jaga kanin under överinseende av Billy Steel Jr. Vår värdinna i Skottland var Mrs Anette Usher och hon var självfallet med oss på våra äventyr.
I de natursköna Skotska höjderna, och i varmt sommarväder, bjöds på riktigt utmanande apporter under träning och kaninjakt. Avstånden var ibland hissnande med svenska mått mätt, för att inte tala om alla de fårstaket som hundarna var tvungna att forcera, men hundarna visade sig besitta de kvaliteter som gjorde att övningarna gav precis den träningseffekt som vi hoppades på.
Både vi förare och hundarna lade många värdefulla erfarenheter till bagaget som är av den typen som bara går att få när man är i den rätta miljön. En resa väl värd sin tid och möda.

>>Se fotografier här <<


Den 22-23 april anordnade Kennel Sea-Croft ett träningsseminarie med Mark och Jamie Bettinson från Wales.

Under de två dagarna såg Mark och Jamie till att hålla ångan uppe, och alla deltagare fick sin chans att lyssna, iaktta, fundera och öva. Mark och Jamie hade svar på tal när frågorna haglade, och de råd de gav gjorde att hundar och förare klarade av övningarna bättre och bättre alltefter som tiden gick.

Det var en stor glädje att se den entusiasm och uppmärksamhet som alla deltagare uppvisade. Vi tackar er alla för ert helhjärtade engagemang och hoppas få se er igen på något liknande evenemang.

Vi vill också tacka de personer som fungerade som medhjälpare. Utan er hade inte det här äventyret varit möjligt.

Birgitta och Folke

>>Se fotografier här<<

Classical Garbi