Tidigare hundar

Sea-Croft Nice N’ Easy ”Easy”

Easy

Född: 2015-12-13 Easy
Easy bor inte hos oss längre, men lever väl hos sin nya ägare.
HD – B, Armbågar – UA, Ögon – _
PRA – Hereditärt Fri, CNM – Hereditärt Fri.
Jaktprov: Bästa resultat B-prov = 1a pris NKl.

SJ(j)Ch Sea-Croft May It Be ”Nova”

Nova

(2010-01-31 – 2020)
Nova var en mycket trevlig och pålitlig hund. En duktig jakt- och jakprovshund med en bra ”av och på knapp”.

HD – A, Armbågar – UA, Ögon – UA 2011-02-16, OptiGen prcd-PRA – Normal/clear, CNM – Hereditärt fri, SD2 – Fri

Jaktprov: Bästa resultat B-prov = SJ(j)Ch. A-prov = Cert, Ck.

Harperrig Tweed ”Tweed”

Tweed

(2007-01-13 – 2019) Tweed
När en karl som Tweed lämnar en uppstår en särskild sorts tomrum. Hans förmåga att på ett ojämförligt ärligt sätt oförtröttligt arbeta med sin uppgift, tillsammans med en irriterande bekymmersfri blick och flinande tandrad om man skulle råka framstå som lite missnöjd, gjorde att han alltid hade överläge. Hans närvaro ingav trygghet, och vårt omedvetet utvecklade beroende av honom känns så mycket starkare när han inte är med oss längre. Du var en riktig polare, Tweed! På samma sätt som du alltid fanns för oss ska du alltid leva kvar i våra minnen.

HD – A, Armbågar – UA, Ögon – UA 2010-10-05, OptiGen prcd-PRA – Normal/clear, CNM – Clear

Jaktprov: Bästa resultat B-prov = 2 x 1 ÖKL. A-prov = godkänt KKL.

SJ(j)CH GBFTW Sea-Croft Enya ”Enya”

(2004-05-12 – 8 Juni 2017-06-08)

Enya

Vi fick njuta av Enya under ett långt och innehållsrikt liv med oerhört mycket fina minnen. En mer pålitlig apportör och hundkamrat får man leta efter, och lika effektiv som hon var på jakten lika mjuk och stillsam var hon hemma. Vi saknar henne mycket.

HD – A (med tillägg utmärkta), Armbågar – UA, Ögon – UA (okt 2010), Heriditärt fri PRA, CNM – Clear.

Jaktprov: Bästa resultat B-prov = SJ(j)CH. A-prov = CACIT, CERT, 1 CK, 4 placering Retrievermästerskapet 2007, 3 placering Retrievermästerskapet 2009. FTW Novice stake, 2 Nov 2007, Hexham, England.

SJ(j)Ch Sea-Croft Mistletoe ”Mistel”

Mistel. Foto E Hartmann, 2008

(2005-03-24 – 2016-06-22)
Mistels härliga och personliga stil tillsammans med att hon var en otroligt pålitlig apportör gör att vi saknar henne mycket i flocken.

HD – A, Armbågar – UA, Ögon – UA (okt 2010), OptiGentest – Normal/Clear, CNM – Clear, SD2 – Fri.

Jaktprov: Bästa resultat B-prov = SJ(j)Ch. A-prov = godkänt KKL.

Sea-Croft Tide ”Tide”

Tide

(2008-07-21 – )
Tide bor inte hos oss längre, men lever väl och ger säkert sin nya ägare all uppmärksamhet och sitt karaktäristiska arbete i hög fart och intensitet.
HD – A, Armbågar – UA, Ögon – UA, 2011-02-16, OptiGentest – Hereditärt fri PRA, CNM – Clear, SD2 – Carrier
Jaktprov: Bästa resultat B-prov = 2x1a EKL

Sea-Croft Gypsy ”Jazza”

Jazza

(1999-04-19 – 2011-03-08)
Jazza var hunden som alltid fick jobba. Ingen stor stjärna på proven kanske, men en riktig arbetsmyra på jakterna. Hennes vänliga och glada personlighet gjorde henne till den perfekta hunden för yngste sonen, William, att ta sina första steg med i hur att föra en retriever. Jazza lämnade oss plötsligt en sådan där morgon när allt som kunde hända gjorde det. Nästan omärkligt, som om hon tyckte besvären för familjen var tillräckliga, drog hon vidare till andra jaktmarker. Hon är djupt saknad.
HD – UA, Armbågar – UA, Ögon – UA (nov 2002), OptiGentest – B
Jaktprov: Bästa resultat B-prov = 2 EKL. A-prov = godkänt KKL.

William om Jazza

SJ(a)Ch INT.F.T.Ch SJCh Sea-Croft Scilla ”Scilla”

Scilla

(1997-10-21 – 2006-10-31)
Sea-Croft Scillas alltför tidiga bortgång är en mycket stor förlust för oss. Hon hade ”det där extra” som skänker en högre dimension till samarbetet vid jakter och prov.
Scilla hade en bra balans mellan passivitet och arbete och hon hade en mycket distinkt ”av- och påknapp”. Hennes koncentration, stora viltfinnarförmåga och samarbetsvilja gjorde hennes arbete fullständigt pålitligt. En underbar hund i allt som hon gjorde.
HD – UA, Armbågar – UA, Ögon – UA (jan 2005), OptiGentest – A.
Till sina framgångar kan Scilla bland andra räkna vinster vid Field Trials i Tyskland, Belgien, Frankrike, Italien och Sverige. Hon har vunnit 7 Field Trials med CACT (cert), varav 3 internationella Field Trials med CACIT och har också en 5:e placering vid Europacupen år 2003. Scilla har även presterat bra på Field Trials i England.

NordJCh Classical Garbi – ”Tosca”

Tosca

(1991 – 2002)
Birgittas första jaktlabrador som hon har haft fantastiskt roligt med och som har en särskild plats i vårt minne. Tosca var otroligt följsam och dessutom en duktig viltfinnare. En idealisk partner för att tillsammans pröva på och lära sig nya jakt- och provformer, både i Sverige och utomlands. Dessutom erbjöd hon lyckan att få känna på hur det är att äga och arbeta med en verkligt bra apportör.
Sådant ger mersmak.

Till hennes meriter kan räknas ett CACIT och Retrievermästare 1995. Tosca har också erövrat Bruksavelspris.

Amie (1971 – 1985) Birgittas första hund.

Flat coated retriever

SUCh SLCh Signe Tillish– ”Jaffa”

(1986 – 1994)
Alidas dotter. Hon hade en härlig personlighet, med uttalat sinne för humor. Fick pröva på allt möjligt tillsammans med Birgitta.

Tyvärr var Jaffa inte alltid tyst i passivitet, men på B-prov blev det trots det 2 st 1 Ökl.

Alida

(1981 – 1988)
Birgittas första flatcoat. Ungdomlig oerfarenhet i kombination med att Alida krävde sin förare, gav mycket träning för både henne och Birgitta.

Idogt arbete ledde till slut fram till en 1 Ökl på B-prov

Pointer

Jacquard – ”Zack”

Zack

(2005 – 2020)
Efter 14 1/2 år blev det så dags för Zack att lämna oss. Han var en fantastisk jaktkompis som lärde mig att allt löser sig, bara man inte tar det för allvarligt. Hans humor var ett oslagbart sätt vända husses sporadiska humörsvängningar till något positivt och produktivt när saker och ting inte riktigt gick som det var tänkt. Många jaktsituationer har löst sig till minnesvärda ögonblick tack vare hans bekymmersfria arbetssätt och stora jaktlust. Så mycket kul vi har haft!

Black Luckys F Wass – ”Flinga”

Flinga

(2002 – 2012)
Flinga var en utomordentlig liten pointer och jaktkamrat. Hon visste precis varför man gick ut på fjäll eller fält. Hennes lätta stil och lättförda samarbete gjorde att hon orkade hela dagar, och det verkade aldrig som om hon ville sluta. Även på ålderns höst hade hon lusten och orken kvar och därför blev sorgen desto större när hon fick lämna oss efter att ha insjuknat plötsligt.
HD – ua

Black Luckys Fly ”Fly”

Fly

(1996 – 2008)
Fly var utan tvekan en förstklassig stående fågelhund. Hennes härliga fart och stil i kombination med hennes jakterfarenhet gjorde att det var en fröjd att ha henne med på fågeljakterna såväl i fjällen som på slätterna i söder. Flera av hennes prestationer på jaktprov lever väldigt starkt kvar i minnet. Fly var inte bara en fin jaktkamrat, utan även en fantastiskt trygg hund, och utgjorde under hela sin livstid en naturlig ledare och fast punkt för alla andra hundar i flocken. Vi saknar henne väldigt mycket.
HD – ua

Från jaktprov fick Fly med benägen förarinsats av uppfödaren Kent Svensson meriter innehållande Cert i SKl, vinnare av Nordisk Pointermatch m.m.

Black Luckys Divine – ”Diva”

(1993 – 2005)
Folkes första pointer som introducerade oss på riktigt i stående fågelhundsjakt. Med uppfödare Kent Svenssons träningsråd som stöd blev Diva en duglig jakhund och hon har erbjudit oss många minnesvärda jakter i hela Sverige. På jaktprov presterade hon till slut en 1 ÖKl.

Tax

SJ(d)Ch Studsa – ”Iris”

(1993 – 2008)
Iris var en osedvanligt sympatisk liten taxtik, med lagom långa rådjursdrev som specialitet. Med Birgitta som förare har många rådjur nedlagts för henne. Iris kapacitet har räckt till för uppnå tillräckliga jaktprovsmeriter för att ett championat. Iris andra halva av livet tillbringade hon som jagande pensionär boende hos Folkes syster på Lidingö, och hennes ”otaxiga” och positiva humör kommer vi alltid att minnas.

Strävhårig Vorsteh

SLCh Towas Tarras – ”Tarras”

(1986-?)
Lärohunden för Folke. Användes till det mesta, såsom fågeljakt, eftersök, apportör, stötande hund, lydnadstävlingar, personsökträning samt med viss framgång räddningshund.