Om oss

Gröndal

Vi fann Gröndal 1993 efter ihärdigt letande. Vi ville bo på landet mellan Stockholm och Uppsala och att det skulle vara lätt att ägna oss åt våra hundintressen.

Vårt hem

Kennelnamnet Sea-Croft

Kennelns namn är en direktöversättning till engelska av Sjötorp, Birgittas mors föräldrahem i Västergötland, som har varit och fortfarande är av mycket stor betydelse för Birgitta.

Målsättning med kenneln

Vi vill värna om jakthundar som har goda naturliga kvaliteter och som vill arbeta för oss. Vi föredrar en ’ärlig’ hund som har stor viltfinnarförmåga och en stark vilja att vara till lags, en hund som kan arbeta koncentrerat och effektivt med en stil som är en fröjd för ögat.

Våra hundliv

Birgitta

Birgitta

Första egna hunden fick Birgitta 1972 men hundintresset fanns med långt tidigare då inlånade hundar fick följa med på lydnadskurser mm. Hon skaffade en Flat coat retriever – ”Alida” – 1981 och startade på första jaktprovet 1982. Sedan dess har Birgitta varit flitigt aktiv i träning och jakt inom flera olika jakthundsraser och jaktformer. Intresset för jakten i sig tog för övrigt form under 80-talet och bekräftades med jägarexamen 1986. Den första jaktlabradoren – ”Tosca” – kom till familjen 1991. Uppfödningen började med en Flatkull från Alida under 1986 och har följts av några labrador- och pointerkullar i en småskalig uppfödning. Numera är träning inför Field Trials och praktisk jakt inom och utanför Sveriges gränser favoritsysselsättningen, och hundarnas användbarhet i dessa sammanhang utgör ledstjärnan i avel och träning. Många resor har lett till fina kontakter runt om i Europa.

Folke

Folke, Fly och Flinga

En introduktionsperiod med början 1986 då han tränade sin Strävhåriga Vorsteh ”Tarras” inom brukshundsvärlden och räddningshundsväsendet ledde så småningom över på ett renodlat intresse för drivande taxar och stående pointrar under 1993. Har ett brett jakt- och jaktvårdsintresse, men fjälljakten över stående hundar står högst på prioritetslistan och han deltar i jaktprov med sina pointrar när tiden och nerverna så tillåter.